2012. szeptember 2., vasárnap

Csirkerolád, gombával töltött palacsinta batyuval


Ma van a névnapom, így hát megleptem magamat egy csodás ebéddel. Egész délelőtt a konyhában serénykedtem, de meg is lett az eredménye. A főétel eléggé időigényesnek bizonyult, de a desszert kompenzálta a rengeteg időt. Azt gondolom, hogy érdemes kipróbálni, mert nagyon látványos és ízletes menüt dobtam össze.

Hozzávalók:
Csirkeroládhoz

1 db csirkemell (50 dkg)
2 szelet füstölt sonka (nálam a serráno a favorit)
2 vékony szelet gépsonka
2 vékony szelet edami sajt
2 szál póréhagyma
2 tk méz
olaj,alaplé,fehérbor
só, bors


Elkészítés:
A mellet félbevágom és fólia alatt kiklopfolom.Sózom, borsozom és ráterítem őket egy-egy serránó sonkára.
A mellekre ráteszek egy szelet sonkát és sajtot, majd a felaprított újhagymát és rászórom. Végül óvatosan feltekerem úgy, hogy a serránó sonka körülölelje és egy kanáé mézzel meglocsolom a tetejüket. A végeket behajtom, hogy sütés közben bent maradjanak a finomságok.Egy serpenyőben olajat forrósítok és a húsroládokat körbepirítom. Egy tepsibe átteszem és ráöntöm a pecsenyelét. Hozzáadom az 1 dl alaplét és az 1 dl fehérbort. Fólia alatt 180C°-on előmelegített sütőben 30 percet párolom, majd a fóliát leveszem és még 15-20 percig sütöm.

Gombával töltött palacsintához:

20 dkg laska gomba
2 ek vaj
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek liszt
50 ml tejszín
50 ml alaplé
só,bors
liszt,tej
1 db tojás
1/2 cs sütőpor
morzsolt kakukkfű,petrezselyem
szénsavas ásványvíz


Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felhevítem és beledobom a felaprított hagymát. Ha megfonnyadt ráteszem a megmosott laskát.Kb. 5-6 perc múlva hozzáadom a felaprított petrezselymet és ráöntöm az alaplét.
Pár percig főzöm, végül a tejszínnel dúsítom. Néhányszor megkeverem és készen is van. Összeállítom a palacsinta tésztáját. A tojást felverem a sóval, borssal kakukkfűvel és a petrezselyemmel, majd hozzáadom kanalanként a lisztet, a sütőport  és a tejet. Sűrű masszát készítek, amit egy kevés ásványvízzel könnyítek. A végeredmény egy sűrű palacsinta tészta. A palacsinták közepébe halmozom a gombás ragut és batyukat készítek belőlük. A batyuk száját újhagyma szárával kötöm meg.


Fehérboros újhagymamártás:

2 szál újhagyma
2 ek vaj
1 dl fehérbor
1.5 dl tejszín
só,fehérbors


Elkészítés:
A vajon felfuttatom az apróra vágott hagymát, sózom borsozom, majd felöntöm a borral. Néhány percig forralom, ezután a tejszínt beleöntöm és elkeverem. Amikor mártás sűrűségű lesz, elzárom a gázt.



                                                                                       Tálalom, hmm...

Nincsenek megjegyzések: