Hozzávalók:
- 1 db francia kenyér, vagy hosszú bagett
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor bazsalikom
- 2 szál újhagyma zöld szára
- 2 gerezd fokhagyma
- jó bő 2 dl olíva olaj
- 1 db paradicsom
- 15-20 dkg bármilyen reszelt sajt
- só, bors, kakukkfű
- sütőpapír
Elkészítés:
A bagettet hosszában és keresztben is bevagdosom. A petrezselymet a bazsalikommal és az újhagymával felaprítom és hozzáadom a szétzúzott fokhagymát. Sózom, borsozom és meglocsolom 2 dl olívaolajjal. Betömködöm a bagett belsejébe és a tetejét is bedörzsölöm vele. Meglocsolom még olívával. A paradicsomot felszeletelem és a résekbe tömködöm, majd a reszelt sajttal jól megszórom. Még egy pár csepp olíva és mehet a sütőbe. Mielőtt betenném a sütőbe egy nagy darab sütőpapírt leszakítok és alaposan bevizezem. Beletekerem a bagettet és 180 C°-on 20 perc alatt csodás ropogósra sütöm. A sütőből rögtön mehet is a tányérokra, csak úgy rusztikusan szétszedve elosztom, és már eszünk is.......
Ennél klasszabb reggeli nem is jut most eszembe. Szenzációs a látvány, na és az íz????
Jó reggelit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése