Nincs is jobb, mint egy szelet finom sütemény és egy csésze kitűnő kávé. Ez ám az igazi kényeztetés. Nos, ez a szelet sütemény nem is lehet más, mint a csokis kenyér, nagymami sárgabarack lekvárjával. Már a gondolata is megnyugtat, mintha megállna az idő és csak élvezem a sütemény és a kávé csodás ízét.
Hozzávalók:
- 10 dkg francia mandulaliszt
- 2 csomag étcsokoládés pudingpor
- 9 dkg étcsokoládé
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg kristálycukor
- ½ csomag sütőpor
- 4 db tojás
- Mázhoz
- 12 dkg porcukor
- 4 ek keserű kakaópor
- 2 ek forró víz
- 2.5 dkg puha vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban a vajat és a cukrot habosra verem kézi robotgéppel, majd egyesével hozzáadom a tojásokat úgy, hogy közben folyamatosan keverem. Az étcsokit lereszelem és hozzáadom a tojásokhoz. Egy másik tálban a mandulalisztet és a pudingport elkeverem a sütőporral. Ezután folyamatos keverés mellett a lisztet hozzáadagolom a folyékony hozzávalókhoz. A sütőt előmelegítem 180C°-ra és egy kenyérsütő formát kivajazok és lisztetek. Beletöltöm a tésztát és 50 percre betolom a sütőbe. Közben elkészítem a mázt. A kakaóport a cukorral és a vízzel felmelegítem, majd gyorsan elkeverem a vajjal, amíg szép fényes nem lesz.Ha elkészült a sütemény megvárom, hogy kihűljön és a mázt egyenletesen rácsurgatom, hogy minden oldalára jusson. Már csak a kávét várom és hmm…..Két szeletet teszek egy tálra, sárgabarack lekvárt melegítek és rácsorgatok egy keveset ,meghintem porcukorral…….
Tökéletes……..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése