2012. október 23., kedd

Grillezett csirkemell padlizsánnal és lilahagyma lekvárral

Könnyű és gyors ebédre vágytam, mert sok dolgom volt még a főzésen kívül.A grillezett csirkemell és a padlizsán hamar meg van, közben a lilahagyma lekvár is elkészül és már ehetünk is...

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell filé
  • 1 kisebb padlizsán
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek barnacukor
  • 2 dl alaplé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl félédes vörösbor
  • só, bors,őrölt kömény
  • morzsolt kakukkfű


Elkészítés:

Először a lekvárt készítem el. A mézet a cukorral és az olajjal felmelegítem és karamellizálom.Rádobom a felaprított hagymát és megsózom. Hagyom dinsztelődni és kb. 10 perc múlva felöntöm 2 dl alapléval és elmorzsolom a kakukkfüvet. Ha elfőtt a lé felöntöm a vörösborral és addig főzöm, amíg elpárolog a bor és sűrű lekvárszerű állagot kapok. A csirkemellet felszeletelem és sóval borssal pici kakukkfűvel fűszerezem és olívaolajon grillrácson megsütöm. A padlizsánt felkarikázom, sóval borssal és őrölt köménnyel fűszerezem és grillrácson megsütöm. Ha elkészült egy tálon elrendezem a padlizsán karikákat és a csirkét, majd ráhalmozom a lilahagyma lekvárt a tetejére. Friss petrezselyemmel díszítem és pirított bagettel tálalom.
Jó étvágyat hozzá....


Nincsenek megjegyzések: