Könnyű és gyors ebédre vágytam, mert sok dolgom volt még a főzésen kívül.A grillezett csirkemell és a padlizsán hamar meg van, közben a lilahagyma lekvár is elkészül és már ehetünk is...
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 kisebb padlizsán
- 3 db közepes lilahagyma
- 2 ek méz
- 2 ek barnacukor
- 2 dl alaplé
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl félédes vörösbor
- só, bors,őrölt kömény
- morzsolt kakukkfű
Elkészítés:
Először a lekvárt készítem el. A mézet a cukorral és az olajjal felmelegítem és
karamellizálom.Rádobom a felaprított hagymát és megsózom. Hagyom dinsztelődni
és kb. 10 perc múlva felöntöm 2 dl alapléval és elmorzsolom a kakukkfüvet. Ha
elfőtt a lé felöntöm a vörösborral és addig főzöm, amíg elpárolog a bor és sűrű
lekvárszerű állagot kapok. A csirkemellet felszeletelem és sóval borssal pici kakukkfűvel fűszerezem és olívaolajon grillrácson megsütöm. A padlizsánt felkarikázom, sóval borssal és őrölt köménnyel fűszerezem és grillrácson megsütöm. Ha elkészült egy tálon elrendezem a padlizsán karikákat és a csirkét, majd ráhalmozom a lilahagyma lekvárt a tetejére. Friss petrezselyemmel díszítem és pirított bagettel tálalom.
Jó étvágyat hozzá....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése