Nagyon szeretem mind a két növényt és azt gondoltam, hogy
valami egyszerű és nagyszerű reggelit készítek a családomnak reggelire ebből a
két egészséges zöldségből. Mindig van itthon néhány szelet nyers és füstölt
sonka, így nem volt kérdés, hogy mi is lesz a reggeli.
- 1 közepes endívia(cikória)
- 1 közepes édeskömény
- 4 szál újhagyma
- 8 szelet füstölt sonka
- liszt, vaj,tej,krémsajt
- ementáli sajt, parmezán sajt
- petrezselyem
- só,bors,babérlevél,szerecsendió
Elkészítés:
Vajon megpirítom a félbevágott zöldségeket, és az újhagymát
a zöld szára nélkül, majd felöntöm egy pohár vízzel és 20 percig párolom.
Lecsepegtetem és 2 szelet sonkába csomagolom a két fél endíviát és az
édesköményt úgy, hogy a közepébe egy-egy szál hagymát teszek. Szorosan egymás
mellé helyezem őket egy kerámia tálban felváltva egy endívia és egy édeskömény
és krémsajtot nyomok a növények közé.
Elkészítem a besamell mártást. A vajat felolvasztom és megfuttatok rajta
két kanál lisztet.
Felöntöm a tejjel és beledobom a babérlevelet, szemes borsot
és beleszórom a szerecsendiót. Megvárom, amíg felforr és kislángra veszem
kb.5-6 percig főzöm, amíg besűrűsödik. A végén leszűröm a babérlevelet és a
szemes borsot és elkeverem benne a reszelt ementálit. Ráöntöm a mártást a kerámiatálben
pihenő zöldségekre és a tetejét meghintem a reszelt parmezánnal. 200°C-ra
előmelegített sütöben 20 perc alatt megsütöm. Pirítóssal tálalom.
Kitűnő reggeli, de vacsorának is fenséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése