Nosztalgiázom. A párizsi képeket nézegetem és eszembe jut,
hogy milyen isteni levest ettem az egyik kitűnő étteremben. Összefut a nyál a számban. Aztán egy hirtelen
ötlettől vezérelve megnézem, hogy van-e itthon hozzávaló és az izgalom hevében
rögtön neki is állok a főzésnek. Boldog vagyok. Még fél óra és érezhetem az ízt a számban.....
Hozzávalók:
- 4 nagy fej vöröshagyma
- ½ póréhagyma
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt ementáli
- parmezán
- 2 l víz(alaplé)
- olívaolaj
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
Olajat hevítek egy fazékban, majd rádobom a felkarikázott hagymát és a
pórét. Megfonnyasztom és rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel vagy alapléval ,
belemorzsolom a kakukkfüvet, és hozzáadom a fokhagymát. Forrás után ízesítem
sóval és borssal. Hozzáadom a bort és még kb. 10 percig főzöm. Ha elkészült
belereszelem az ementálit és bagettet pirítok. Egy mély tálba szedem a levest, reszelt parmezánnal meghintem és a bagettel tálalom. Nagyon finom….
1 megjegyzés:
Biztos nagyon finom lett.Bár a bevezetésől más is eszembe jut.
Megjegyzés küldése