2011. július 31., vasárnap

Lepényhal fetával és spenóttal töltve, füstölt lazacos tésztával

Már megint a halmániám győzött. Most a lepényhal és a füstölt lazac kombinációjával próbálkoztam és ez a különleges harmónia osztatlan sikert hozott a konyhámba. A füstölt lazac kissé hivalkodó és meghatározó világába pont beleillik a lepényhal visszafogottsága. A pikantériát pedig a kókusztej és a kapor adta hozzá.

Hozzávalók:
  • 10 dkg alaszkai füstölt lazacfilé
  • 400 ml kókusztej
  • 50 ml natúr krémsajt
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 marék friss spenót
  • 1 újhagyma zöld szára
  • 4-5 mentalevél
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 20 dkg Bali zöldséges tészta
  • 1 db közepes lepényhal filé
  • 10 dkg feta
  • 1 marék spenót
  • olaj
  • panírhoz: liszt,tojás, pankó

Elkészítés:
A lazacot felkockázom és serpenyőbe teszem, olajon összeforgatom a felaprított spenóttal és kaporral és a krémsajttal. Felöntöm a kókusztejjel és néhány percig alacsony hőfokon rottyantom, ha elkészült megszórom az összevágott hagymaszárral és a mentával. Közben a tésztát kifőzöm. A lepényhalat háromszögekre szeletelem és picit besózom. A spenótot megfonnyasztom és a felkockázott fetával betöltöm két vékonyabb lepényhal közé. Bepanírozom (én pankót használtam, mert az ropogósabb) és forró olajban kisütöm. A selymesen lágy, krémes szósz a tésztához, és a roppanós panír textúrája, nagyon jól kiegészíti egymást. Tálalás és jöhet a kóstolás……nekem nagyon bejött…..
                                                                Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések: