Hozzávalók:
- 10 dkg alaszkai füstölt lazacfilé
- 400 ml kókusztej
- 50 ml natúr krémsajt
- 1 csokor friss kapor
- 1 marék friss spenót
- 1 újhagyma zöld szára
- 4-5 mentalevél
- olívaolaj
- só, bors
- 20 dkg Bali zöldséges tészta
- 1 db közepes lepényhal filé
- 10 dkg feta
- 1 marék spenót
- olaj
- panírhoz: liszt,tojás, pankó
Elkészítés:
A lazacot felkockázom és serpenyőbe teszem, olajon összeforgatom a felaprított spenóttal és kaporral és a krémsajttal. Felöntöm a kókusztejjel és néhány percig alacsony hőfokon rottyantom, ha elkészült megszórom az összevágott hagymaszárral és a mentával. Közben a tésztát kifőzöm. A lepényhalat háromszögekre szeletelem és picit besózom. A spenótot megfonnyasztom és a felkockázott fetával betöltöm két vékonyabb lepényhal közé. Bepanírozom (én pankót használtam, mert az ropogósabb) és forró olajban kisütöm. A selymesen lágy, krémes szósz a tésztához, és a roppanós panír textúrája, nagyon jól kiegészíti egymást. Tálalás és jöhet a kóstolás……nekem nagyon bejött…..
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése