2011. július 3., vasárnap

Cheesecake brownie vanília fagyival és erdei gyümölcsökkel

Egy nem éppen fogyókúrás desszertet készítettem ma (mint általában mindig) de kit érdekel, mikor annyira fantasztikus az íze. Egy adag éppen megfelelő mennyiség, de valahogy sosem bírom ki ..............
Aztán jön a vezeklés….

Hozzávalók:
Brownie-hoz
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás + 2 fehérje
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek keserű kakópor
Cheesecake-hez
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília fagylalt
  • fekete szeder
  • málna
  • görögdinnye
  • 3 ek víz
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 tk reszelt citrom héja
Elkészítés:
Brownie: A sütőt előmelegítem 180 C °-re. A csokoládékat a vajjal gőz fölött összeolvasztom, majd langyosra hűtöm. Hozzáadom a cukrot és a tojásokat, robotgéppel habosra keverem. A lisztet és a kakaóport összeszitálom, majd fakanállal, széles mozdulatokkal belekeverem a csoki masszába. Egy 20x30 cm-es tepsi alját kivajazom és sütőpapírral kibélelem. Ebbe töltöm a csokis masszát.
Cheesecake: A mascarponét a tejfölt, a tojássárgákat, a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot és a reszelt citrom héját géppel habosra keverem. Ráöntöm a csokis masszára, majd a sütőbe tolom és 200 fokon 35 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a gyümölcs szószt. A málnát és a szedret egy edénybe teszem és hozzáadom a vizet, cukrot, citromhéjat. Addig forralom, amíg besűrűsödik és szétmállik a gyümölcs. Turmikszolom és szitán átszűröm, hogy magok ne kerüljenek a szószba. Amikor langyosra hűlt a sütemény kiveszem a tepsiből és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Cikkeket vágok és ízlésesen elrendezem egy tálon a gyümölcsökkel és a fagyival. Meglocsolom szósszal és már élvezem is az ízeket.
                                               …mert enni nagyon jó….

Nincsenek megjegyzések: