Ez a hétvégém a lázas készülődés jegyében telt el (vásárlás és csomagolás), mivel nyaralni megyünk a lánnyal. Egy hét Párizs, már alig várom. Sajnos most nem volt időm a főzésre, de azért egy kis meglepit készítetem, mert enni ebben a hőségben is jó…….ezt mindenképpen ki kell próbálnotok, nem viccelek, ez egyszerűen csodás élmény……
Hozzávalók:
- 200 gr mascarpone
- 150 ml hideg tej
- 1 cs tejszínhabpor
- 15 dkg porcukor
- 2 ek fahéj
- 2 dl fekete kávé
- ½ rumaroma
- 1 db tojás sárgája
- egy 4 tojásos piskóta tekercs
- 2 db mozart golyó
- menta levél
Elkészítés:
A mascarponét összekeverem a tojás sárgájával,a cukorral és a fahéjjal. Lefőzöm a kávét és beleöntöm a rumaromát. A piskóta tekercset meglocsolom a kávé 2/3 –val. Felverem a tejszínhabot és a felét hozzáadom óvatosan a krémhez. Beletöltöm a piskótába és feltekerem. A tetejét meglocsolom a maradék kávéval és beteszem a hűtőbe egy fél napra. Tálaláskor a két mozart golyót felszeletelem és a maradék tejszínnel és a csokival meg a mentával feldíszítem a süteményt. Mennyei íze van….
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése