2011. július 10., vasárnap

Tiramisu másként


Ez a hétvégém a lázas készülődés jegyében telt el (vásárlás és csomagolás), mivel nyaralni megyünk a lánnyal. Egy hét Párizs, már alig várom. Sajnos most nem volt időm a főzésre, de azért egy kis meglepit készítetem, mert enni ebben a hőségben is jó…….ezt mindenképpen ki kell próbálnotok, nem viccelek, ez egyszerűen csodás élmény……


Hozzávalók:

  • 200 gr mascarpone
  • 150 ml hideg tej
  • 1 cs tejszínhabpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek fahéj
  • 2 dl fekete kávé
  • ½ rumaroma
  • 1 db tojás sárgája
  • egy 4 tojásos piskóta tekercs
  • 2 db mozart golyó
  • menta levél




Elkészítés:
A mascarponét összekeverem a tojás sárgájával,a cukorral és a fahéjjal. Lefőzöm a kávét és beleöntöm a rumaromát. A piskóta tekercset meglocsolom a kávé 2/3 –val. Felverem a tejszínhabot és a felét  hozzáadom óvatosan a krémhez. Beletöltöm a piskótába és feltekerem. A tetejét meglocsolom a maradék kávéval és beteszem a hűtőbe egy fél napra. Tálaláskor a két mozart golyót felszeletelem és a maradék tejszínnel és a csokival meg a mentával feldíszítem a süteményt. Mennyei íze van….
                                                                                           Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: