Ezt a sütit a véletlenek sorozata alkotta meg a fejemben és az benne a csodálatos, hogy elsőre vad párosításnak tűnnek az összetevők, de ha megkóstoljuk….... Szóval a szilva és a fahéj számomra elválaszthatatlanok. Ehhez ha hozzáképzelünk egy nagy kanál mascarpone habot, akkor az maga a mennyország. Ezt be is tudom bizonyítani…..
Hozzávalók:
- 1 db joghurt
- 1 joghurtos pohár kristálycukor
- 2 joghurtos pohár liszt
- ½ joghurtos pohár olaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 tk fahéj
- ½ kg magozott szilva
- 2 ek fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 125gr mascarpone
- 1 tojás sárgája
- 2 ek vaníliás porcukor
- 150 ml tej + habpor
Elkészítés:
A szilvákat félbevágom és kimagozom. Egy tálba teszem és meghintem a fahéjjal és a cukorral, majd állni hagyom, hogy levet eresszen. Összeállítom a habot. A mascarponét elkeverem a cukorral és a tojással, majd a tejből és a habporból elkészítem a tejszínhabot és a felét óvatosan elkeverem a krémben. Hűtőbe teszem, mert hidegen kell a forró szilvás süti tetejére halmozni. Most jön a piskóta, a hozzávalókat egy tálba teszem. A joghurtot összekeverem a cukorral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a liszttel és olajjal. Kiolajozott és lisztezett tepsibe öntöm. A szilvákat a tetejére pakolom és az isteni levével meglocsolom. Betolom az előmelegített sütőbe és 180C °-on kb.40 percig sütöm. Amikor elkészül, csodásan bugyog a tetején a besüppedt szilvák körül az álom finom fahéjas lé. Tálra teszem és a hideg krémet a rázuttyantom, majd tejszínhabbal és mentával díszítem.
Nem tudom mihez hasonlítani az érzést, amikor elfogyasztom, talán egyfajta elégedettség, hogy ismét zseniálisat alkottam,……….
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése