A napokban megkívántam a hortobágyi palacsintát, már nagyon régen ettem. Nem egy bonyolult dolog, és mivel nagyon szeretem, így elkészítettem saját variációmat. Kóstoljátok meg.
Hozzávalók:
- A húsos töltelékhez,
- 30 dkg darált marhahús
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 100 ml tejszín
- pirospaprika, só, bors
- paprika, paradicsom
- olaj
- palacsintához,
- liszt
- tojás
- csipet só
- szódavíz, tej
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Ezután a felkockázott paradicsomot és paprikát is megfonnyasztom és a pirospaprikával meghintem. Rádobom a darált húst és a fokhagymát, és megpirítom. Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, és puhára főzöm a pörköltet. Amíg elkészül összeállítom a tésztát és kisütöm a palacsintákat.
Az elkészült pörköltet leszűröm és pépessé turmixolom a tejföllel. A levét pedig besűrítem a tejszínnel. Megtöltöm a palacsintákat és háromszög alakúra hajtogatom, majd egy hőálló üvegtálba sorakoztatom őket. Leöntöm a tejszínes szósszal, és átsütöm a sütőben.
Petrezselyemmel díszítem és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése