Hozzávalók:
- mézédes görögdinnye
- fetasajt
- jégsaláta
- menta levél
- füstölt sonka
- extra szűz olívaolaj
- néhány csepp citrom leve
- kakukkfű
- frissen őrölt bors
- pirított bagett
Elkészítés:
A dinnyét kimagozom(ha van benne) és kockákra vágom. A fetát felkockázom és beleforgatom a salátaöntetbe: kakukkfű, menta levél, olívaolaj, citromlé, őrölt bors elegye. Egy lapos tálra szép nagy jégsaláta levelet ültetek, majd erre halmozom az összeaprított jégsalátát, dinnyét, fetát és a tetejére szórok egy kevés apróra vágott füstölt sonkát. Bagettet pirítok mellé, és tálaláskor rácsurgatom a maradék öntetet a salátára. Kell ennél jobb reggel?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése