2011. július 3., vasárnap

Fetával töltött csirke, padlizsánpürével és édeskömény chipszel



Hozzávalók:
  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 db padlizsán
  • 1 db édeskömény
  • 2 db burgonya
  • 7 dkg fetasajt
  • 2 nagy szelet sonka
  • paprika, paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fojhagyma
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • őröltbors



Elkészítés:
A csirkemell bőrét kissé fellazítom, hogy a töltelék beférjen, besózom és félreteszem. 5 dkg fetát felkockázom a sonkával és kakukkfűvel meghintem, olívával meglocsolom. Összekeverem és a csirke bőre alá töltöm. Sütőzacskóba teszem a hagymákkal, a paprikával és a paradicsommal együtt, majd egy tepsibe helyezem és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Előmelegített sütőben 180 C °-on 40 perc alatt ropogósra sütöm.Közben a padlizsánt és a burgonyát felkockázom és az édeskömény felső egyharmadával meg a petrezselyemmel egy edénybe teszem. Annyi zöldség alapléval öntöm fel, hogy ellepje, sózom és borsozom, majd puhára főzöm. Ha elkészült leszűröm és turmixszolom 1 merőkanál főzőlével, plusz 2 dkg fetával. Az édesköményt felkarikázom és lisztbe forgatom. Forró olajban arany barnára sütöm.
Kiváló hétvégi ebéd, vagy akár vacsorának is megfelel. Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: