Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 db padlizsán
- 1 db édeskömény
- 2 db burgonya
- 7 dkg fetasajt
- 2 nagy szelet sonka
- paprika, paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fojhagyma
- petrezselyem
- kakukkfű
- olívaolaj
- őröltbors
Elkészítés:
A csirkemell bőrét kissé fellazítom, hogy a töltelék beférjen, besózom és félreteszem. 5 dkg fetát felkockázom a sonkával és kakukkfűvel meghintem, olívával meglocsolom. Összekeverem és a csirke bőre alá töltöm. Sütőzacskóba teszem a hagymákkal, a paprikával és a paradicsommal együtt, majd egy tepsibe helyezem és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Előmelegített sütőben 180 C °-on 40 perc alatt ropogósra sütöm.Közben a padlizsánt és a burgonyát felkockázom és az édeskömény felső egyharmadával meg a petrezselyemmel egy edénybe teszem. Annyi zöldség alapléval öntöm fel, hogy ellepje, sózom és borsozom, majd puhára főzöm. Ha elkészült leszűröm és turmixszolom 1 merőkanál főzőlével, plusz 2 dkg fetával. Az édesköményt felkarikázom és lisztbe forgatom. Forró olajban arany barnára sütöm.
Kiváló hétvégi ebéd, vagy akár vacsorának is megfelel. Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése