Ismét itt a Húsvét......és megint új ízekkel kényeztetem a családomat......Kezdjük egy egészséges és finom áfonyás mogyorós zabkeksz és tejszínhabos kávé kombójával reggelire. Persze csak is a kötelező sonka tojás után fogyasztandó!
Hozzávalók:
- 20 dkg apró szemű zabpehely
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk fahéj
- 7 dkg barnacukor
- 18 dkg olvasztott vaj
- 2 ek aprított sótlan mogyoró
- egy marék friss áfonya
Elkészítés:
A száraz összetevőket egy tálban összekevertem, majd a vajat
felolvasztottam és hozzá öntöttem.Összegyúrtam a tésztát és 10 percre félretettem pihenni. Majd a tésztát kinyújtottam kb. 5 mm-re és 5 cm-es korongokat szaggattam
belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket és 180 C°-on 18
perc alatt megsütöttem. Langyosan tálaltam egy nagy csésze tejszínhabos csokis kávé társaságában....
Mennyei kezdete ennek a napnak.......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése