Nagyon szeretem a rákot minden formájában, most egy nagyon különleges leves készítettem és mondhatom, hogy sikerült elkápráztatnom vele a családot és a vendégeket is. Azt hiszem ez is felkerül a kedvencek listájára....
Hozzávalók 4 fő részére:
- 8 db előfőzött rák megtisztítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék tenger gyümölcsei
- 2 db szárzeller
- 2 csokor petrezselyem
- 2 csokor koriander
- 1 csokor bazsalikom
- 1kis db csili
- 2 szál újhagyma
- fél cukkini felcsíkozva
- egy kis ujjnyi gyömbér
- 1 db lime leve
- 1 doboz kókusztej
- olívaolaj
- szójaszósz, halszósz
- só, bors
- 4 karika rusztikus bagett karika
- 1 tk curry pasta
- 1 ek koriander paszta
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek fehér rizsecet
Egy fazékban olajat hevítek és rádobom a felszeletelt csilit és a curry pasztát és a koriander pasztát1-2 percig pirítom, majd a felkarikázott újhagymát dobom rá. Közben felaprítom a szárzellert és ezt is hozzáadom. Felöntöm 2 l vízzel és beleteszem az összevágott petrezselymet és koriander, a halszószt és a szójaszószt és a felszeletelt gyömbért. Végül a tenger gyümölcseit és a csíkokra vágott cukkinit adom hozzá. Forralom 5-6 percig, aztán belecsavarom a lime levét, a fehérbort és a rizsecetet is hozzáöntöm majd újabb 4-5 percig főzöm.Végül hozzáadom a kókusztejet és utóízesítem sóval, borssal.
Tálalás előtt a fokhagymás petrezselymes olívában bepácolt rákokat hirtelen megsütöm és megpirítom a bagetteket. A bagetteket megforgatom a sütésből visszamaradt fokhagymás olajban és ráhelyezek 2 db rákot és egy kis vágott koriandert. A tál aljára helyezem a pirítóst majd rámerem a forró leves.......
.Ez maga a mámor........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése