2016. március 28., hétfő

A menyország kapujában


Mostanában nagyon divatos olyan tortát készíteni, ami tele van csokibonbonokkal és gyümölcsökkel. Természetesen én is megalkottam a saját álomtortámat, amit most Húsvétra kínáltam egy fenséges menü záró fogásaként. Mondhatom, hogy méltóképpen koronázta meg ezt az ünnepi ebédet. Természetesen igyekeztem a lehető legegészségesebb hozzávalókból megalkotni eme nem mindennapi költeményt.
                                                                                                         
                                       Tésztához:
  • 10 dkg rizslisz
  • 2 csomag étcsokis pudingpor (diabetikus)
  • 9 dkg étcsokoládé (diabetikus)
  • 10 dkg puha vaj
  • 7 dkg barnacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • egy csipet só

 
       Töltelékhez:
  • 1 csomag csokis-mogyorós pudingpor (diabetikus)
  • 250 gr mascarpone
  • fél lime leve
  • ízlés szerint édesítő



Díszítéshez:
  • eper
  • banán
  • papaya
  • áfonya
  • csokibonbonok
  • oreo keksz 


Elkészítés:
Egy nagy tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverem robotgéppel. Majd egyesével hozzáadom a tojásokat, folyamatos keverés közben. A reszelt csokoládét szintén adagolom keverés közben. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekeverem, majd fokozatosan hozzáadagolom a folyékony hozzávalókhoz. A sütőt közben előmelegítettem 180 C ra és egy kerek tortaformát kivajaztam. Beletöltöm a tésztát és 35 perc alatt megsütöm a torta alapját. Közben készítek egy csokis mogyorós krém pudingot és mascarpone krémet. Ha kihűlt a torta, kettévágom és megtöltöm a krémekkel. A torta tetejét és oldalát megkenem a mascarponés krémmel és a csokis mogyoróssal, és hagyom, hogy az oldalán is lecsorogjon. Aztán megszórom a torta tetejét tört mogyoróval és az oldalát is betapasztom vele.

Már csak a díszítés maradt hátra. Ízlés kérdése , hogy ki mivel teszi ezt. Én gyümölcsökkel és bonbonokkal dobtam fel ezt a magában is isteni tortát. Hűtőben kell időt hagyni, hogy az állag és az íz tökéletes legyen.
Átadtam magamat a gigantikus élvezeteknek……

Nincsenek megjegyzések: