Ezek az apró kis állatok fenséges ízükkel és látványukkal teljesen levettek a lábamról. Készítettem egy ízletes tölteléket, amivel megtöltöttem a madárkák hasát és egy nagyon kellemes burgonya salátát fürjtojással, ami tökéletes harmóniát alkotott a pecsenyével. Pukkadásik ettük magunkat.....
- 8 db konyhakész fürj
- 4 szelet feketeerdő sonka
- kókuszzsír
- hagyma, fokhagyma
- só, bors
töltelékhez:
- 10 dkg kolbászhús(sütnivaló)
- 5 dkg füstölt főtt sonka
- 5 dkg fokhagymás tejben áztatott kenyérbél
- 2 db nyers fürjtojás
- friss bazsalikom, koriander
salátához:
- 10 szem parázsburgonya
- só, bors
- 1 marék rukkola
- rukkola pesto
- 5 db főtt fürjtojás
- olivaolaj
Elkészítés:
A fürjeket megtisztítom megmosom és egy nagy tesire helyezem. sóval és borssal szórom meg őket. Egy tálban elkészítem a tölteléket, A sonkát ledarálom, vagy apróra vágom, a kolbászt megfosztom a bőrétől és a sonkához morzsolom. A barna kenyérbelet fokhagymás tejben megáztatom, majd kinyomkodom és a tojásokkal együtt összedolgozom a többi elemmel. A végén egy masszát kapok, amivel megtöltöm egyenként a kicsi madarak hasüregét. A lábakat összekötözöm egy zsineggel és mielőtt a sütőbe mennek mindegyik kap egy füstölt sonka köntöst. Szépen elrendezem őket a tepsiben az olvasztott kókuszzsírral meglocsolom, majd 4 gerezd fokhagyma és 2 vöröshagyma társaságában betolom az előmelegített sütőbe őket és lassú tűzön 1,5 órát sütöm. Néha meglocsolom őket a zsírral, hogy szép piros és ropogós legyen a végeredmény. Ne felejtsük el tálalás előtt a zsinegeket levágni a lábakról.
A salátához félig megfőzöm a burgonyát, majd meghámozom és olívaolajon készre pirítom. A végén a rukkola pestóval átforgatom és hozzáadom a főtt fürjtojásokat is. Átkeverem és kész.
Tálaláskor egy nagy tálon elrendezem a salátát és a díszítést, majd kecsesen ráültetem a fürjeket is.
Csodás, ínycsiklandó és isteni......
Jó étvágyat,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése