2016. március 28., hétfő

Töltött Fürjek rukkola pestos burgonyasalátával


Ezek az apró kis állatok fenséges ízükkel és látványukkal teljesen levettek a lábamról. Készítettem egy ízletes tölteléket, amivel megtöltöttem a madárkák hasát és egy nagyon kellemes burgonya salátát fürjtojással, ami tökéletes harmóniát alkotott a pecsenyével. Pukkadásik ettük magunkat.....

hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db konyhakész fürj
  • 4 szelet feketeerdő sonka
  • kókuszzsír
  • hagyma, fokhagyma
  • só, bors



töltelékhez:
  • 10 dkg kolbászhús(sütnivaló)
  • 5 dkg füstölt főtt sonka
  • 5 dkg fokhagymás tejben áztatott kenyérbél 
  • 2 db nyers fürjtojás
  • friss bazsalikom, koriander
  


salátához:
  • 10 szem parázsburgonya 
  • só, bors
  • 1 marék rukkola
  • rukkola pesto
  • 5 db főtt fürjtojás
  • olivaolaj



Elkészítés:
A fürjeket megtisztítom megmosom és egy nagy tesire helyezem. sóval és borssal szórom meg őket. Egy tálban elkészítem a tölteléket, A sonkát ledarálom, vagy apróra vágom, a kolbászt megfosztom a bőrétől és a sonkához morzsolom. A barna kenyérbelet fokhagymás tejben megáztatom, majd kinyomkodom és a tojásokkal együtt összedolgozom a többi elemmel. A végén egy masszát kapok, amivel megtöltöm egyenként a kicsi madarak hasüregét. A lábakat összekötözöm egy zsineggel és mielőtt a sütőbe mennek mindegyik kap egy füstölt sonka köntöst. Szépen elrendezem őket a tepsiben az olvasztott kókuszzsírral meglocsolom, majd  4 gerezd fokhagyma és 2 vöröshagyma társaságában betolom az előmelegített sütőbe őket és lassú tűzön 1,5 órát sütöm. Néha meglocsolom őket a zsírral, hogy szép piros és ropogós legyen a végeredmény. Ne felejtsük el tálalás előtt a zsinegeket levágni a lábakról.
A salátához félig megfőzöm a burgonyát, majd meghámozom és olívaolajon készre pirítom. A végén a rukkola pestóval átforgatom és hozzáadom a főtt fürjtojásokat is. Átkeverem és kész.

Tálaláskor egy nagy tálon elrendezem a salátát és a díszítést, majd kecsesen ráültetem a fürjeket is.
Csodás, ínycsiklandó és isteni......
                                                                                                                          Jó étvágyat,

Nincsenek megjegyzések: