A fürjek nagyon pici, de annál ízletesebb madarak. Hamar elkészül bármit készítünk belőle. Most egy húslevest főztem, ami nagyjából 1,5 óra alatt gyöngyözve főtt kis lángon. Sok-sok zöldséggel és néhány domináns fűszerrel készült, én cérnametélttel kínáltam, de természetesen bármilyen levestésztával tálalható.
Hozzávaló:
- 4 db konyhakész fürj
- 4 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes fehérrépa
- 1 nagy karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zeller zöld
- friss gyömbér
- paprika, paradicsom
- hideg víz
- szemes bors, maldonsó
- borókabogyóA megmosott fürjeket a megtisztított zöldségekkel, fűszernövényekkel feltesszük főni, annyi hideg vízben, ami ellepi a fazék tartalmát. Forrás után lehabozzuk, sóval borssal és borókabogyóval ízesítve, lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhulnak az alkotó elemek. Tálaláskor leszűrjük a leves és főtt tésztát kínálunk hozzá.Jó étvágyat ....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése