Hozzávalók:
- 50 gr liszt
- (én mandulalisztet használtam)
- 30 gr étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 6 tk matcha teapor
- 80 gr porcukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
- reszelt citromhéj, citromlé
- 250 gr mascarpone
- 2 ek víz
- 4 ek kristálycukor
- liszt és vaj a formához
- eper, tejszínhab
Elkészítés:
Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és 4 tk
zöld tea-port. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojássárgáját tegyük egy edénybe, amit vízfürdőhöz lehet
használni. Hozzáadjuk a porcukrot, az olajat és tíz perc alatt
vízfürdő fölött habosra keverjük.Ha kicsit kihűlt, beletesszük a fél citrom reszelt héjat és a citromlevet. Kis sóval és egy evökanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét.
Ennek az egyharmadát belekeverjük a tojásos masszába, hozzádolgozzuk a
lisztes keveréket, majd jöhet a maradék tojásfehérje. Bele töltjük a tortaformába és 165 fokon 35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a két krémet. A 4 ek cukrot és 2 ek vizet összeolvasztunk. Beletesszük a mascarpone
felét és olvadásig melegítjük. Kis citromlevet adunk hozzá ízlés szerint. Levesszük a tűzről, és addig hűtjük, amíg egy kenhető, de nem folyékony krémet kapunk. Tehetjük fagyasztóba is egy kis időre. A mascarpone másik feléhez hozzákeverünk 2 ek Matcha-port és csak
annyi cukrot, amitől épp csak kicsit édesnek érezzük. Ebben a krémben
inkább a zöld teának kell hangsúlyosnak lennie. A kihűlt tésztát kettévágjuk. Az alsó lapra max. fél centi vastagon rákenjük a fehér krémet. A maradékot a díszítéshez
fogjuk felhasználni. Rátesszük a tészta másik felét és a tetejére kenjük a zöld krémet. Végül díszítjük a maradék fehér krémmel és gyümölcsökkel. Tálaláskor tejszínhabot kínálunk hozzá.
Mennyi örömök....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése