Itt a spárgaszezon és mivel az egyik kedvencem zöldségek királynője, ezért megleptem az anyukámat (na és persze magamat) egy csodás ebéddel, anyák napjára. A tengeri sügér az egyik legízletesebb halfajta, és most nagyon jó áron jutottam hozzá. Minden készen áll a tökéletes ebédhez, hozzá is kezdek....
Hozzávalók:
- 2 db tengeri sügér (pucolva és kibelezve)
- só, bors, halfűszer
- citrom, petrezselyem,újhagyma szára
- 1 csomag friss kapor, koktélparadicsom
- gyömbéres citromfüves olíva olaj
- 1/2 csomag fehér és zöld spárga
- 1 kis db édeskömény, snidling
- 1 dl fehérbor
- 2 ek vaj
- sütőpapír
Elkészítés:
A halat kívül-belül befűszerezem, és megtöltöm a hasát az összeaprított petrezselyem, kapor, újhagymaszár és 1/2 citrom olívaolajas keverékével. Beteszem egy sütőtálba és lefedve egy fél órát a hűtőben pihentetem. Közben összeállítom a papírhüvelyt.
Egy akkora sütőpapírt tépek le,hogy kényelmesen elférjenek benne az alkotó elemek. A spárgákat megtisztítom, az édesköményt és a koktélparadicsomokat elnegyedelem. Csinosan egymás mellé fektetem a sütőpapíron a zöldségeket és snidlinggel, paradicsommal díszítem. 1 kanál vajat elosztok rajta és sóval, borssal ízesítem. kis tasakot készítek, amibe a lezárás előtt belelocsolom a bor felét.
Jól lezárom a csomagot és sütőlemezre helyezem. Természetesen annyi csomagot készítek, ahány személyre főzöm az ebédet.....A hozzávalók most két személyre szólnak. A halnak 180 C°-os sütőben, kb.30 perc kell, míg a spárgáknak 20 perc elég ugyanezen hőfokon. Ha elkészültem, a papírhüvelyt tálakra teszem és a közepét az asztalnál feltépem a nagyobb hatás kedvéért. Isteni illatok szabadulnak ki a zsebecskékből, mellé teszem a kívül ropogos, belül vaj puha halat és elmerülünk a kulináris boldogságban......
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése