Az a helyzet, hogy nem tudok betelni az ázsiai konyha ízeivel és a lehetőségekkel, amit az alapanyagok tárháza és a fűszerek izgalma nyújt számomra. Közülük is legfőképpen a vietnámi, és a japán kultúra az, ami hatalmába kerített. Tökéletes harmónia és tiszta, egyszerű, sallang mentes ízek jellemzik az ételeiket. Azon vagyok, hogy a lehető legjobban elsajátítsam és magamévá tegyem ezt a tudományt. A csarnokban és az ázsiai boltban már minden beszerezhető ezekhez az ételekhez. Ma a Ramen levest készítettem el, úgy ahogy én szeretem. Ahány étterem, annyiféle leves létezik, de amit én csináltam ma ebédre az ötvözi mindből a legjobb ízt számomra.
Hozzávalók:
- 250 gr csirkemell csíkokra vágva
- 250 gr csiperke gomba felszeletelve
- 1 tk gyömbér reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 szárzeller szeletelve
- 2 db pak choi
- 2 db újhagyma
- 1 csomag snidling
- 1 avokádó
- 1/2 lime leve
- 2 csomag friss koriander (izraeli)
- 1 csomag friss vietnámi koriander
- 1 csomag petrezselyem
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 2 l alaplé vagy víz
- 1 tk barnacukor, só, bors
- 2 db főtt tojás (7 perces)
- 1 csomag ramen vagy udon tészta
Egy edényben kis lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a
lereszelt gyömbért és a fokhagymagerezdeket. Kevergetve pároljuk 4-5
percen keresztül. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. A gombákat és a csirkemellet vágjuk fel csíkokra, és adjuk a leveshez. A pak choi szárát és a szárzellert vékony csíkokra vágjuk és beletesszük a levesbe. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt a cukrot és a lime levet. A zöldségeket roppanósra kell főzni és csak legvégén kell hozzáadni a felszeletelt avokádót a pak choi leveleit, a felkarikázott újhagymát és a vietnámi koriander felét. Sóval borssal ízesítem. A tojást megfőzöm. Tálaláskor a tányérba szedem a tésztát és rámerem a gazdag levest. A tetejét megszórom a kétféle korianderrel a snidlinggel az újhagyma szárával a petrezselyemmel és megkoronázom a főtt tojással.
Csodálatos élmény az ízlelőbimbóim...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése