2015. május 2., szombat

Erdei gyümölcsös crumble

Mi is lehetne egy isteni finom ebéd megkoronázása, ha nem egy hozzá méltó desszert. Ma egy varázslatosan gyümölcsös, roppanós és szaftos crumble került az asztalra. Ebben a desszertben az a jó, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ami itthon van. Az az igazság, hogy ez a kedvenc variációm, egyszerűen nem tudok betelni vele.


Hozzávalók:
  • 100 gr liszt
  • 100 gr zabpehely
  • 150 gr barnacukor
  • 50 gr sótlan mogyoró
  • 150 gr hideg vaj + a kivajazáshoz
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 300 gr erdei gyümölcs




Elkészítés:

Egy hőálló tálat kivajazok és beleszórom a gyümölcsöket. Megszórom barnacukorral és a reszelt citrom felével. Egy tálban összekeverem a lisztet a zabpelyhet a cukrot a fahéjat és a sót. Majd a jéghideg vajat elmorzsolom benne. A morzsalékot rászórom a gyümölcs tetejére és az összetört mogyorót elosztom rajta, majd beteszem a tálat a sütőbe 180 C°-ra kb, 30 percre. Ha elkészült a mestermű, akkor fagyival vagy natúr joghurttal, esetleg creme fresh-el kínálom......én most ez utóbbival tálaltam és nem okoztam csalódást senkinek sem. Kulináris kielégülés ez a desszert, higgyetek nekem :)


Nincsenek megjegyzések: