Mi is lehetne egy isteni finom ebéd megkoronázása, ha nem egy hozzá méltó desszert. Ma egy varázslatosan gyümölcsös, roppanós és szaftos crumble került az asztalra. Ebben a desszertben az a jó, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ami itthon van. Az az igazság, hogy ez a kedvenc variációm, egyszerűen nem tudok betelni vele.
Hozzávalók:
- 100 gr liszt
- 100 gr zabpehely
- 150 gr barnacukor
- 50 gr sótlan mogyoró
- 150 gr hideg vaj + a kivajazáshoz
- 2 evőkanál fahéj
- 1 csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 300 gr erdei gyümölcs
Elkészítés:
Egy hőálló tálat kivajazok és beleszórom a gyümölcsöket. Megszórom barnacukorral és a reszelt citrom felével. Egy tálban összekeverem a lisztet a zabpelyhet a cukrot a fahéjat és a sót. Majd a jéghideg vajat elmorzsolom benne. A morzsalékot rászórom a gyümölcs tetejére és az összetört mogyorót elosztom rajta, majd beteszem a tálat a sütőbe 180 C°-ra kb, 30 percre. Ha elkészült a mestermű, akkor fagyival vagy natúr joghurttal, esetleg creme fresh-el kínálom......én most ez utóbbival tálaltam és nem okoztam csalódást senkinek sem. Kulináris kielégülés ez a desszert, higgyetek nekem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése