Általában úgy születnek a receptek a fejemben, hogy érzem az ízeket harmóniáját a számban. A sárgaborsó jellegzetes ízéhez bevillant az érett vilmoskörte, és a csirke kombinációja. Már csak össze kellett hangolnom, hogy mit milyen formájában készítsek el, hogy teljes legyen az összhang. Nagyon együtt vannak ők hárman, nekem elhihetitek…….
Hozzávalók:
- 250 gr sárgaborsó
- 500 ml alaplé, vagy víz
- babérlevél
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- paprika, paradicsom
- só, bors
- 2 ek tejföl
- 2 db érett vilmos körte
- 1 db csirkemell
- csillagánizs, fahéj, gyömbér
Elkészítés:
A sárgaborsót előző éjjelre beáztatom dupla mennyiségű vízbe. Másnap felteszem főni a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, paprikával és paradicsommal. Sózom és borsozom, majd addig főzöm, amíg szét nem fő. Aztán turmixszolom 2 kanál tejföllel. A körtéket megfőzöm fahéjas, csillagánizsos gyömbéres vízben. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem. Hirtelen kisütöm forró olajban. A visszamaradt zsiradékban megsütöm a lisztbe forgatott körtét.
Tálalom, és eszem, és eszem…….
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése