2011. augusztus 14., vasárnap

Sárgaborsópüré, körtével és csirkével


Általában úgy születnek a receptek a fejemben, hogy érzem az ízeket harmóniáját a számban. A sárgaborsó jellegzetes ízéhez bevillant az érett vilmoskörte, és a csirke kombinációja. Már csak össze kellett hangolnom, hogy mit milyen formájában készítsek el, hogy teljes legyen az összhang. Nagyon együtt vannak ők hárman, nekem elhihetitek…….

Hozzávalók:
  • 250 gr sárgaborsó
  • 500  ml alaplé, vagy víz
  • babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • paprika, paradicsom
  • só, bors
  • 2 ek tejföl
  • 2 db érett vilmos körte
  • 1 db csirkemell
  • csillagánizs, fahéj, gyömbér





Elkészítés:
A sárgaborsót előző éjjelre beáztatom dupla mennyiségű vízbe. Másnap felteszem főni a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, paprikával és paradicsommal. Sózom és borsozom, majd addig főzöm, amíg szét nem fő. Aztán turmixszolom 2 kanál tejföllel. A körtéket megfőzöm fahéjas, csillagánizsos gyömbéres vízben. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem. Hirtelen kisütöm forró olajban. A visszamaradt zsiradékban megsütöm a lisztbe forgatott körtét.
Tálalom, és eszem, és eszem…….

Nincsenek megjegyzések: