Mindig is izgatott a különböző textúrájú alapanyagok variációja. A keksz és a jégrém olyan párost alkot, ami lenyűgöz, és a hatalmába kerít, nincs menekvés. Nem tudok betelni sem a látvánnyal, sem az ízzel.
Hozzávalók:
- 250 gr mascarpone
- 1 tojás sárgája
- 4 ek vaníliás porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 c habpor
- 150 ml tej
- 1 sc habfixáló
- 1 doboz kerek csokis keksz
- Szilvaszirup
Elkészítés:
A mascarponét habosra keverem a tojással és a porcukorral és a keményítővel. Hozzáadom a reszelt citromhéjat. Egy másik tálban a tejet, a habport és a habfixálót addig verem a robotgéppel, amíg kemény lesz. Óvatos mozdulatokkal összedolgozom a mascarponéval és beteszem a fagyasztóba. Óránként kiveszem és átkeverem, amíg eléggé szilárd nem lesz. Ekkor előveszem a kerek kekszeket és egyesével a tetejére halmozom a fagyit. Egy tálra rendezem virág alakúra és visszateszem a fagyasztóba. Tálaláskor díszítem gyümölcsszósszal vagy felolvasztott csokoládéval. Megszórom ropogós karamellel, vagy mogyoróval, ami épp van otthon.
Mennyei, érzés a számba venni és elfogyasztani…….
imádom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése