Már régóta kacérkodom a gondolattal, hogy a céklát egy másik oldaláról is kipróbáljam. Átgondoltam, hogy milyen ízre is vágyom, és íme ez lett a végeredmény. Az biztos, hogy nem lett a kedvencem, de érdemes kipróbálni, mert pikáns és nagyon markáns ízvilágot kaptam.
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l zöldség alaplé
- 100 ml tejszín
- gyömbér, szerecsendió
- só, bors
- barna kenyér, fetasajt
Elkészítés:
A céklát alaposan megmosom és meghámozom, majd kockákra vágom. Lehet egyben is főzni, meg sütőben is sütni, de nagyon sok idő kell, hogy megpuhuljon (1,5-2 óra), ezért inkább felkockáztam. Egy fej hagymát is nagyobb darabokra vágtam és sóval borssal és az alapléval együtt megfőztem. Gyömbérrel és szerecsendióval ízesítettem, majd a tejszínnel turmixoltam.
Tálalásnál egy szelet barna kenyeret pirítottam és fetát kockáztam rá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése