Hetek óta rá vagyok állva a szilvás sütikre. Ma reggel arra ébredtem, hogy gombócot ennék, szilvával, fahéjjal és csokival töltve. Egy nagyon egyszerű édesség, és mégis különlegessé tehetjük, egy két jó ötlettel.
- 0.5 kg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 ek búzadara
- 1 ek olaj
- 1 egész tojás
- kakaópor, fahéj, szilvalekvár
- zsemlemorzsa, mogyoródara
Elkészítés:
Amíg felforrt a víz, addig összeállítottam a gombóc tésztáját, kinyújtottam és 16 egyenlő részre osztottam. Egyenként megtöltöttem mindet egy kanál fahéjjal, egy kanál kakaóporral, egy kanál porcukorral és egy kanál szilvalekvárral. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, elkészültek. Egy serpenyőben kevés vajon megpirítottam a zsemlemorzsát és a mogyoródarát. A gombócokat beleforgattam a morzsába és tálaláskor megszórtam porcukorral és leöntöttem egy kevés szilvalekvárral. A szilvalekvár is saját készítésű.
Hmm……tökéletesen kielégíti az édessé iránti vágyamat…..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése