2011. május 8., vasárnap

Rablóhús gyümölcssalátával




Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg lángolt kolbász
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 20 dkg gomba tönk
  • 1 szál póré
  • pórécsíra
  • ½ csokor koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz, olívaolaj
  • só, bors
  • salátához:
  • jégsaláta
  • madárbegy saláta
  • padlizsán, feta sajt
  • narancs, vilmos körte, eper
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom előző este és bepácolom olívaolaj, szójaszósz, pici só, bors, koriander és zúzott fokhagyma elegyébe. A felhasználásig hűtőben tárolom. A kolbászt és a pórét felkarikázom és a gomba tönköket megpucolom. Előveszem a bepácolt csirkemellet és gondosan körbe tekerem őket baconnal. A hozzávalókat hurkapálcákra fűzöm szorosan egymás mellé és egy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal és lefedem fóliával. Előmelegített sütőbe teszem és kb: 200 C °-on 35 percig sütöm, majd a fóliát leveszem és még 20 percig sütöm tovább. (Persze, ha nem szakadna az eső, mindezt a szabadban grillezni lehetne).
Amíg készül a nyárs, addig megcsinálom a salátát. A padlizsánt vékony szeletekre vágom , sózom, borsozom és arany barnára kisütöm. A tál aljára jégsaláta kerül, majd erre halmozom a madárbegyet. Elnegyedelem az epret és megszórom vele. Karikára vágom a narancsot és megszabadítom a héjától. Apróra vágom a héjat, és rászórom a salátára. Ráfacsarom a narancs levét, sózom és borsozom, ráteszek egy kevés fetát, egy adag pórécsírát és jó minőségű extra szűz olívaolajjal meglocsolom. A vilmoskörtét felszeletelem, és a padlizsánnal elhelyezem a tálon. Az elkészült rablóhúst ráhelyezem a salátás tálra és már kínálom is ……
A gyümölcsök frissessége segíti az emésztést és nagyszerűen ellensúlyozza a kissé nehéz rablóhúst.
                                                                                    Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: