Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 30 dkg lángolt kolbász
- 12 szelet bacon szalonna
- 20 dkg gomba tönk
- 1 szál póré
- pórécsíra
- ½ csokor koriander
- 3 gerezd fokhagyma
- szójaszósz, olívaolaj
- só, bors
- salátához:
- jégsaláta
- madárbegy saláta
- padlizsán, feta sajt
- narancs, vilmos körte, eper
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom előző este és bepácolom olívaolaj, szójaszósz, pici só, bors, koriander és zúzott fokhagyma elegyébe. A felhasználásig hűtőben tárolom. A kolbászt és a pórét felkarikázom és a gomba tönköket megpucolom. Előveszem a bepácolt csirkemellet és gondosan körbe tekerem őket baconnal. A hozzávalókat hurkapálcákra fűzöm szorosan egymás mellé és egy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal és lefedem fóliával. Előmelegített sütőbe teszem és kb: 200 C °-on 35 percig sütöm, majd a fóliát leveszem és még 20 percig sütöm tovább. (Persze, ha nem szakadna az eső, mindezt a szabadban grillezni lehetne).
Amíg készül a nyárs, addig megcsinálom a salátát. A padlizsánt vékony szeletekre vágom , sózom, borsozom és arany barnára kisütöm. A tál aljára jégsaláta kerül, majd erre halmozom a madárbegyet. Elnegyedelem az epret és megszórom vele. Karikára vágom a narancsot és megszabadítom a héjától. Apróra vágom a héjat, és rászórom a salátára. Ráfacsarom a narancs levét, sózom és borsozom, ráteszek egy kevés fetát, egy adag pórécsírát és jó minőségű extra szűz olívaolajjal meglocsolom. A vilmoskörtét felszeletelem, és a padlizsánnal elhelyezem a tálon. Az elkészült rablóhúst ráhelyezem a salátás tálra és már kínálom is ……
A gyümölcsök frissessége segíti az emésztést és nagyszerűen ellensúlyozza a kissé nehéz rablóhúst.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése