Azon agyaltam, hogy mivel is lepjem meg a lányomat reggelire. Aztán eszembe jutott egy régi családi kakaós csiga recept, amit egy kicsit feltuningoltam némi fahéjjal és naranccsal, és már kész is a finom, édes kihagyhatatlan reggeli.
Hozzávalók:
- 300 ml tej
- 100 gr vaj
- 5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 db tojás
- csipet só
- 500 gr liszt
Töltelékhez:
- 50 gr vaj
- 5 ek cukor
- 4 tk fahéj
- 4 tk kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
A langyos tejet az élesztőt, cukrot és 1 ek lisztet felfuttatom és az átszitált liszt közepébe öntöm. A vajat megolvasztom, és hozzáadom a tojással és a csipet sóval együtt a tésztához. Alaposan kidolgozom a tésztát és 40 percig meleg helyen kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverem és hozzáadom a fahéjat és a kakaóport. A végén belereszelem a narancs héját. A megkelt tésztát kinyújtom ujjnyi vastagra és elkenem rajta a tölteléket. Feltekerem a tésztát, majd kb: kétujjnyira felvagdosom. Langyos tejbe mártom az egyik oldalát és sütőpapírral kibélelt lemezre helyezem, nem túl szorosan egymás mellé a csigákat. Újabb 20 percig kelesztem, aztán előmelegített sütőben 200 C °-on kb: 10 percig sütöm. Tálra rendezem és megszórom porcukorral. Reggelire, vagy vacsorára, de akár csak úgy nassolni is tökéletes
….mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése