Imádom a piaci gombaárus nénit, aki minden szombaton valami mással lepi meg a vásárlóit. Tegnap őzlábgombát és szegfű gombát hozott. Mind a kettőt imádom, de most inkább az őzláb mellett döntöttem. Így a mai ebéd egy igazi ínyenc lakoma lett. Vettem egy köteg spárgát mellé és volt itthon még egy articsóka konzervem is, ezzel már össze is állt a fejemben egy tökéletes ízvilág.
Hozzávalók:- 300 g csirkemell
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- só,bors, 2 ek vaj, olívaolaj
- 300 g konzerv articsóka
- 200 g őzlábgomba
- 500 g zöldspárga
- 100 g császárszalonna
A
csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal bedörzsölöm, tálba teszem, a 2
gerezd fokhagymát felszeletelem és rászórom. Olívaolajjal meglocsolom, hogy
ellepje. Lefedem a tálat és hűtőbe teszem egy éjszakára. Grillező serpenyőben
megsütöm a csirkemelleket és félreteszem. Ebben a serpenyőben meggrillezem a
megtisztított spárgákat is. A húshoz használt serpenyőből öntsük át a fúszeres
olajat egy másik serpenyőbe és adjuk hozzá a vajat. Kevés olajat öntök még hozzá
és az apró kockára vágott császárszalonnát rádobom. Pirítsuk le kockára vágott
hagymával a kis doboz paradicsompürével. Adjuk hozzá a őzlábgombát és a
negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a
fehérborral. 10 perc alatt összeforralom az ízeket, majd tálalok. Tálaláskor
helyezzük a tányér közepére az őzlábgombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2
szelet grillezett csirkemellet, locsoljuk körbe fehérboros paradicsomos lével, és adjuk hozzá a grillezett zöld
spárgát köretnek. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése