2015. június 7., vasárnap

Grillezett csirkemell, spárgával és articsókás őzlábgombás raguval


Imádom a piaci gombaárus nénit, aki minden szombaton valami mással lepi meg a vásárlóit. Tegnap őzlábgombát és szegfű gombát hozott. Mind a kettőt imádom, de most inkább az őzláb mellett döntöttem. Így a mai ebéd egy igazi ínyenc lakoma lett. Vettem egy köteg spárgát mellé és volt itthon még egy articsóka konzervem is, ezzel már össze is állt a fejemben egy tökéletes ízvilág.
Hozzávalók:
  • 300 g csirkemell
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • só,bors, 2 ek vaj, olívaolaj
  • 300 g konzerv articsóka
  • 200 g őzlábgomba
  • 500 g zöldspárga
  • 100 g császárszalonna
Elkészítés:


A csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal bedörzsölöm, tálba teszem, a 2 gerezd fokhagymát felszeletelem és rászórom. Olívaolajjal meglocsolom, hogy ellepje. Lefedem a tálat és hűtőbe teszem egy éjszakára. Grillező serpenyőben megsütöm a csirkemelleket és félreteszem. Ebben a serpenyőben meggrillezem a megtisztított spárgákat is. A húshoz használt serpenyőből öntsük át a fúszeres olajat egy másik serpenyőbe és adjuk hozzá a vajat. Kevés olajat öntök még hozzá és az apró kockára vágott császárszalonnát rádobom. Pirítsuk le kockára vágott hagymával a kis doboz paradicsompürével. Adjuk hozzá a őzlábgombát és a negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a fehérborral. 10 perc alatt összeforralom az ízeket, majd tálalok. Tálaláskor helyezzük a tányér közepére az őzlábgombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2 szelet grillezett csirkemellet, locsoljuk körbe fehérboros paradicsomos  lével, és adjuk hozzá a grillezett zöld spárgát köretnek. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: