A hétvégi kényeztetés záró akkordja a vasárnapi vacsora. Ha a szombati reggeli a tökéletes kezdet, az ölelő karom kitárása, akkor a vasárnapi vacsora a tökéletes végzet, az ölelés bezárulása. Szeretem a hétvégéket, mert az asztal körül együtt vagyunk és mindig jó a hangulat. Örömmel tölt el, hogy kedvükben járhatok a jobbnál jobb ínyencségekkel. Mikor leszedem az asztalt, már alig várom a következő terítést...........
Hozzávalók:
- mélyhűtött kagyló, rák
- lazac csíkok
- fokhagyma, citrom
- újhagyma, bazsalikom,
- koriander, vízitorma
- olívaolaj, só, bors
- koktélparadicsom
- koktélmandarin
- rukkola, endívia
- pirított bagett
Elkészítés:
Egy wokban olajat hevítek és beledobom a mélyhűtött rákot, majd a lazac csíkokat és a fokhagymát. Pirítom pár percig, ezután az aprított újhagymát és koriandert teszem hozzá. A legvégén rádobom a kagylóhúst és egy fél citrom levét csorgatom bele. Sóval és borssal ízesítem. A koktélparadicsomot és a koktélmandarint negyedekre vágom, a rukkolát a bazsalikomot és a vízitormát tálba rendezem. Meglocsolom olívaolajjal citromlével és sózom borsozom. Hozzákeverem a tenger gyümölcseit is. Tálaláskor az endíviát leveleire szedem és beletöltöm a salátát. Pirított bagett karikákkal tálalom. Nem is lehetne csodásabb lezárása egy szép hétvégének.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése