Aki ismer, az tudja, hogy a hétvégi reggeli nagyon fontos szertartás számomra. A hétköznapi rohanós és stresszes napok után szeretem, ha a család egy közösen elköltött reggelivel indítja a hétvégét szombaton reggel. Minden hétvégén megadom a módját a reggelinek is, hiszen ez ugyan olyan fontos, mint az ebéd vagy a vacsora. Most egy avokádó krémet készítettem friss salátával, tortillával és nan kenyérrel. Higgyétek el, hogy ha a reggeli egy kiegyensúlyozott és egészséges táplálékkal indul, akkor egészen más színben látjuk a világot.
Hozzávalók:
- egy érett avokádó
- egy konzerv fehérbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 csokor petrezselyem
- újhagyma szára
- 2 ek vaj, olívaolaj
- fél citrom leve, só, bors
- pici őrölt kömény
- szárzeller, cikória
Elkészítés:
A lecsöpögtetett fehérbabot, az avokádót a fokhagymát a koriandert az újhagymát és a petrezselymet a vajjal és az olajjal összeturmixolom. Ízesítem a citrom levével a sóval és a borssal és egy leheletnyi őrölt köménnyel. Éjszakára hűtőbe teszem, hogy reggelre összeérjenek az ízek. Reggel elkészítem a friss salátát majd tálaláskor roppanósra sütöm a tortillát, a nan kenyeret is átsütöm és mártogatósnak szárzellert és cikóriát kínálok mellé.
Próbáljátok ki, érdemes elkényeztetni már reggel a családot, hiszen ez többszörösen is megtérül napközben és este is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése