Szombaton a piacon gyönyörű sárga rókagombát vettem a szokásos árusomtól. Na nem sokat, mert arany árban mérik, de 10 dkg ebből a markáns ízű gombából nagyon fel tudja dobni az ételt, bármit is főzzünk. Arra gondoltam, hogy ehhez egy bazsalikom pestót készítek, csirkemell csíkokkal és magokkal nagyon finom tésztát tálalok vasárnap ebédre.
- Hozzávalók
- 10 dkg sárga rókagomba
- 20 dkg csirkemell
- 1 csokor bazsalikom, petrezselyem, koriander, citrom, fokhagyma
- olívaolaj, só, bors, reszelt sajt
- 5 dkg fenyőmag, 1 csomag tökmag
- Kínai Mie, teljes kiőrlésű tészta
Elkészítés:
A pestó készítéssel kezdem. A bazsalikomot a petrezselymet a fokhagymát a fenyőmagot és összeturmixolom a fél citrom levével, pici sóval borssal és jó sok olívaolajjal. Gyönyörű selymes illatos pestót kapunk. A csirkemell csíkokat forró olajra dobom és minden oldalán megpirítom, majd hozzáadom a gombát és pár percig együtt pirítom őket. Ezután beleöntöm a pestót és fedő alatt párolom kb.15-20 percet. Megszórom a tökmaggal és a vágott korianderrel és meglocsolom még néhány kanál olívaolajjal. Kifőzöm a tésztát hozzá (isteni diós utóízű tészta) tálra teszem és elhalmozom a pestós raguval. A tetejére kevés reszelt sajtot hintek és megszórom friss vágott bazsalikommal és korianderrel. Ez egy tökéletes ízvilág számomra. Ajánlom figyelmetekbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése