2015. június 21., vasárnap

Tészta csirkével, sárga rókagombával és bazsalikom pestóval

Szombaton a piacon gyönyörű sárga rókagombát vettem a szokásos árusomtól. Na nem sokat, mert arany árban mérik, de 10 dkg ebből a markáns ízű gombából nagyon fel tudja dobni az ételt, bármit is főzzünk. Arra gondoltam, hogy ehhez egy bazsalikom pestót készítek, csirkemell csíkokkal és magokkal nagyon finom tésztát tálalok vasárnap ebédre.



  • Hozzávalók
  • 10 dkg sárga rókagomba
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 csokor bazsalikom, petrezselyem, koriander, citrom, fokhagyma
  • olívaolaj, só, bors, reszelt sajt
  • 5 dkg fenyőmag, 1 csomag tökmag
  •  Kínai Mie, teljes kiőrlésű tészta  


Elkészítés:
A pestó készítéssel kezdem. A bazsalikomot a petrezselymet a  fokhagymát a fenyőmagot és összeturmixolom a fél citrom levével, pici sóval borssal és jó sok olívaolajjal. Gyönyörű selymes illatos pestót kapunk. A csirkemell csíkokat forró olajra dobom és minden oldalán megpirítom, majd hozzáadom a gombát és pár percig együtt pirítom őket. Ezután beleöntöm a pestót és fedő alatt párolom kb.15-20 percet. Megszórom a tökmaggal és a vágott korianderrel és meglocsolom még néhány kanál olívaolajjal. Kifőzöm a tésztát hozzá (isteni diós utóízű tészta) tálra teszem és elhalmozom a  pestós raguval. A tetejére kevés reszelt sajtot hintek és megszórom friss vágott bazsalikommal és korianderrel. Ez egy tökéletes ízvilág számomra. Ajánlom figyelmetekbe.

Nincsenek megjegyzések: