2011. szeptember 25., vasárnap

Fügével töltött csirkemell, krokettel és fügeszósszal


Igen, a füge már megint elvette az eszemet. Mivel azt már tudom, hogy nagyon jól harmonizál az íze a fetával és a füstölt sonkával, ezért most a bevált íz kombinációt egy klassz mártással és krokettel egészítettem ki. A látvány sem utolsó szempont, sőt….

Hozzávalók:
  • ½ kg filézett csirkemell
  • füstölt sonka
  • füstölt sajt
  • pórécsíra
  • só, őrölt bors, liszt
  • tejszín
  • 8-10 szem érett füge


Elkészítés:
A csirkemellet kiterítem és folpackkal letakarom, ezután óvatosan kikloppfolom.A folpack már nem kell. Sózom és borsozom a húst, majd betakarom sonkával, reszelt sajttal és pórécsírával. A végén két db felszeletelt fügét halmozok a közepére és feltekerem jó szorosan. Megtűzöm, hogy sütés közben nehogy szétessen. Lisztbe forgatom és forró olajban minden oldalát elősütöm. Kiveszem és tálra teszem, melegen tartom, amíg a félbevágott fügéket megpirítom a visszamaradt olajon. Felöntöm alaplével és visszateszem a töltött csirkemelleket a serpenyőbe. Fedő alatt 30 percig sütöm, majd mikor elkészült, akkor a húsokat kiszedem és a besűrűsödött visszamaradt szaftot és fügét turmikxolom tejszínnel. Utóízesítem a mártást és már tálalom is. Krokettet sütök hozzá.
Különleges íz és látvány.

Nincsenek megjegyzések: