Ma valahogy az olasz íz világot kívántam. Füstös padlizsán, kakukkfű és paradicsomszósz. Egy pici tejszín, feta és csirkemell. Már kész is az egyszerű és nagyszerű ebéd.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 nagy padlizsán
- 10 dkg feta
- 12 szelet füstölt sonka
- paradicsom püré
- tejszín, reszelt sajt, olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, vékonyan felszeletelem hosszában és besózom. Forró serpenyőben olíván megsütöm mindkét oldalát. A visszamaradt olajban a vékonyan felszeletelt csirkemellet is meggrillezem. A padlizsánt bekenem fetával ráteszek egy szelet sonkát és egy csirkemell csíkot. Meghintem kakukkfűvel és feltekerem. Tűzálló tálba sorakoztatom őket, majd meglocsolom a paradicsom szósszal és tejszínnel. Vágott petrezselymet és reszelt sajtot szórok a tetejére és a sütőbe tolom. 180-200 C °-on nagyjából 30 perc alatt készre sütöm. Már messziről hívogat a fantasztikus illat…..Fokhagymás kemencés burgonyával kínálom, de magában is kiváló.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése