2011. szeptember 25., vasárnap

Mediterrán padlizsán tekercsek


Ma valahogy az olasz íz világot kívántam. Füstös padlizsán, kakukkfű és paradicsomszósz. Egy pici tejszín, feta és csirkemell. Már kész is az egyszerű és nagyszerű ebéd.

Hozzávalók:
 
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy padlizsán
  • 10 dkg feta
  • 12 szelet füstölt sonka
  • paradicsom püré
  • tejszín, reszelt sajt, olívaolaj


Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, vékonyan felszeletelem hosszában és besózom. Forró serpenyőben olíván megsütöm mindkét oldalát. A visszamaradt olajban a vékonyan felszeletelt csirkemellet is meggrillezem. A padlizsánt bekenem fetával ráteszek egy szelet sonkát és egy csirkemell csíkot. Meghintem kakukkfűvel és feltekerem. Tűzálló tálba sorakoztatom őket, majd meglocsolom a paradicsom szósszal és tejszínnel. Vágott petrezselymet és reszelt sajtot szórok a tetejére és a sütőbe tolom. 180-200 C °-on nagyjából 30 perc alatt készre sütöm. Már messziről hívogat a fantasztikus illat…..Fokhagymás kemencés burgonyával kínálom, de magában is kiváló.
                                                                   Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: