2011. szeptember 15., csütörtök

Fetával töltött füge, és datolyaszilva

Nagyon szeretem a látványos, finom, könnyű vacsorákat. Barátokkal, vagy a családdal egy isteni tál étel mellett jókat beszélgetni.Méltó befejezése egy szép napnak.
Hozzávalók:
  • 10 db érett füge
  • 10 dkg feta
  • 10 szelet füstölt sonka
  • (én karajszalonnát használtam)
  • póré csíra
  • méz, bors, olívaolaj


Elkészítés:

A fügéket és a datolyaszilvát keresztben bevágom. Kissé szétnyitom és a mélyedésbe fetát teszek. Köré tekerem a füstölt sonkát és fogvájóval megtűzöm. Megborsozom és mézet csurgatok rá. Tepsibe, vagy tűzálló tálba ültetem őket, olívaolajjal meglocsolom és 180 C °-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm. Fenomenális étek. Póré csíra ágyon, vagy madársalátán, pirított kenyérfélével, vagy akár pitával kínálva, első osztályú vacsora vagy előétel. Érdemes kipróbálni, mert nagyon hamar elkészül, és bombasikert lehet vele aratni……

Nincsenek megjegyzések: