2011. szeptember 25., vasárnap

Fügés muffin


Nagyon rákaptam a fügére, legyen édes, vagy sós minden, amit fügével készítek egyszerűen fantasztikus íz világ. Most egy csokis fahéjas fügés muffint készítettem, nagyon eltaláltam az arányokat. Nem volt ideje kihűlni sem…..

Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 200 gr liszt
  • 100 gr barnacukor
  • 100 ml olaj
  • 1 doboz natur joghurt
  • 1 db sütőpor
  • 2 ek méz
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 ek fahéj
  • 1 tojás
  • 6 db érett füge
  • mandula szeletek, csokiforgács, pirított mogyoródara



Elkészítés:
A tojást szétválasztom, és a fehérjét felverem. A sárgáját habosra keverem a joghurttal, cukorral, mézzel, kakaóporral, fahéjjal és az olajjal. Ezután lassan adagolom hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A végén határozott mozdulatokkal beledolgozom a felvert fehérjét is. A muffin formába papírsküpszlit teszek, és kanállal beleadagolom a tésztát. A fügéket félbevágom és mindegyik muffin formába beleültetek egyet. A tetejét csoki forgáccsal mandula szeletekkel és pirított mogyoródarával megszórom, és már mehet is a 190 C °-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Nem csak gyönyörű, de fantasztikus az illata és az íze is. Gyorsan kóstoljátok meg, mert hamar elfogy…..
 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmmm...