Nagyon rákaptam a fügére, legyen édes, vagy sós minden, amit fügével készítek egyszerűen fantasztikus íz világ. Most egy csokis fahéjas fügés muffint készítettem, nagyon eltaláltam az arányokat. Nem volt ideje kihűlni sem…..
- 200 gr liszt
- 100 gr barnacukor
- 100 ml olaj
- 1 doboz natur joghurt
- 1 db sütőpor
- 2 ek méz
- 2 ek keserű kakaópor
- 1 ek fahéj
- 1 tojás
- 6 db érett füge
- mandula szeletek, csokiforgács, pirított mogyoródara
Elkészítés:
A tojást szétválasztom, és a fehérjét felverem. A sárgáját habosra keverem a joghurttal, cukorral, mézzel, kakaóporral, fahéjjal és az olajjal. Ezután lassan adagolom hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A végén határozott mozdulatokkal beledolgozom a felvert fehérjét is. A muffin formába papírsküpszlit teszek, és kanállal beleadagolom a tésztát. A fügéket félbevágom és mindegyik muffin formába beleültetek egyet. A tetejét csoki forgáccsal mandula szeletekkel és pirított mogyoródarával megszórom, és már mehet is a 190 C °-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Nem csak gyönyörű, de fantasztikus az illata és az íze is. Gyorsan kóstoljátok meg, mert hamar elfogy…..
1 megjegyzés:
Hmmm...
Megjegyzés küldése