2015. július 19., vasárnap

Japán, szezámos somen tészta, tenger gyümölcseivel

Folytatom a keleti vonalat és ma egy különleges  japán fogást kínáltam ebédre. Látványos és nagyon hamar kész van, ezért közvetlenül tálalás előtt érdemes elkészíteni. Ha látványkonyhánk van, akkor ezzel a néhány perces alkotással el is kápráztathatjuk a vendégünket.
Hozzávalók:
  • 1 ek olaj
  • 2 marék tenger gyümölcsei
  • 1 marék vargánya gomba
  • kínai kel szára nélkül szeletelve
  • 1 reszelt sárgarépa
  • 6 szisólevél felaprítva
  • 2 köteg somen tészta
  •  Szószhoz:
  • 3 ek olaj, 1 ek barnacukor, só
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 100 ml japán rizsecet
  • 1 ek japán szójaszósz

  


Elkészítés:
A szószhoz az összetevőket  egy porcelán tálban összekeverjük. (fontos, hogy fémhez ne érjen).A tésztát kifőzzük ás lecsepegtetjük. Egy wokban felhevítjük az olajat és a tenger gyümölcseit néhány percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a  gombát. Folyamatos kevergetés közben 1 percig tovább pirítjuk. Belekeverjük a kínai kelt és a sárgarépát megsózzuk és pár percig együtt pirítjuk. Nem szabad megfonnyasztani, roppanósnak kell lennie. A tésztát egy nagy és mély tálba tesszük, adjuk hozzá a zöldséges garnélás keveréket, majd forgassuk össze az egészet. Tálaláskor vágott szisólevéllel díszítsük. Jó étvágyat hozzá.  Különleges ízharmóniában lesz részetek.

Nincsenek megjegyzések: