Az a helyzet, hogy hőség ide vagy oda, ellenállhatatlan vágyat éreztem egy habos, krémes torta iránt.Összeszedtem, amit a hútőben és a szekrényben találtam, és egy igazán szexi tortát sikerült készítenem belőle. Majszolgatás közben a lágy, selymes és buja falatok, bűnös gondolatokat ébresztenek bennem......de ezért érdemes vezekelnem......
Hozzávalók:
- 1 tábla csokoládé (70%-os)
- 30 dkg cukkini, 2 db tojás
- 10 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg aprószemű zabpehely
- 15 dkg fruktóz,1 cs sütőpor
- 150 ml olaj,1 citrom,
- 1 mk só, 2 mk xillit
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek kókusztej, citrom
- gyümölcs, ízlés szerint
A cukkinit hámozzuk meg és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a
szódabikarbónát, a zabot és a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy
fakanállal keverjük össze.Egy másik tálban a tojásokat,a xillitet és az olajat keverjük simára.
Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az
olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt cukkinit, majd keverjük
alaposan össze.
A tortaformát vajazzuk ki és pici liszttel szórjuk meg , majd kanalazzuk bele a masszát.Helyezzük a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük készre. (én 160° 25 percig
sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni. Közben készítsük el a krémet. A mascarponét a xillittel a kókusztejjel a reszelt citrom héjával és levével verjük habosra.Tegyük a hűtőbe felhasználásig.Vegyük le a
tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapot. Óvatosan vágjuk félbe, majd az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, és
kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a
tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét
málnaszemekkel, szederrel és fügével (vagy mindenki a saját kedvenceivel) Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe,
hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.
Ti is látjátok, amit én? Akkor értitek miről beszélek.......Most rögtön próbáljátok ki......
..............mert enni jó, és főleg ilyesmit...........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése