2015. július 19., vasárnap

Gyümölcsös cukkinis csokoládétorta


Az a helyzet, hogy hőség ide vagy oda, ellenállhatatlan vágyat éreztem egy habos, krémes torta iránt.Összeszedtem, amit a hútőben és a szekrényben találtam, és egy igazán szexi tortát sikerült készítenem belőle. Majszolgatás közben a lágy, selymes és buja falatok, bűnös gondolatokat ébresztenek bennem......de ezért érdemes vezekelnem......

Hozzávalók:
  • 1 tábla csokoládé (70%-os)
  • 30 dkg cukkini, 2 db tojás
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg aprószemű zabpehely
  • 15 dkg fruktóz,1 cs sütőpor
  • 150 ml olaj,1 citrom,
  • 1 mk só, 2 mk xillit
  • 1 kk szódabikarbóna
Krémhez
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek kókusztej, citrom
  • gyümölcs, ízlés szerint
    Elkészítés:

    A cukkinit hámozzuk meg és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a zabot és a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.Egy másik tálban a tojásokat,a xillitet és az olajat keverjük simára.
    Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt cukkinit, majd keverjük alaposan össze.
    A tortaformát vajazzuk ki és pici liszttel szórjuk meg , majd  kanalazzuk bele a masszát.Helyezzük a formát  előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük készre. (én 160° 25 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni. Közben készítsük el a krémet. A mascarponét a xillittel a kókusztejjel a reszelt citrom héjával és levével verjük habosra.Tegyük a hűtőbe felhasználásig.Vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapot. Óvatosan vágjuk félbe, majd az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, és  kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel, szederrel és fügével (vagy mindenki a saját kedvenceivel) Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni. 
    Ti is látjátok, amit én? Akkor értitek miről beszélek.......Most rögtön próbáljátok ki......

                                                   ..............mert enni jó, és főleg ilyesmit...........
     

    Nincsenek megjegyzések: