2015. augusztus 2., vasárnap

Ázsiai csirkehúsleves rizstésztával

Nagyon oda vagyok ezekért az egyszerű, de mégis fenséges ízű ázsiai levesekért. Néhány jól megválasztott alapanyag, és már kész is az ebéd. Most egy ilyen gyors és gazdag ízvilágú levest hoztam nektek.

Hozzávalók:
  • 1 db csirkemellfilé
  • 3 l víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 cm gyömbér db
  • 4 szem szegfűszeg
  • 4 szem fefetebors
  • 2 db csillagánizs
  • 1 db szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 100 gr bébikukorica
  • 1 db reszelt sárgarépa
  • só, bors
  • 1 csokor koriander
  • 100 gr rizstészta

Elkészítés:
Egy fazékban forraljuk fel csirkemellet és a vizet, majd vegyük alacsony hőmérsékletre és főzzük 10 percig tovább. Habozzuk le a tetejét és tegyük bele a vöröshagymát, fokhagymát, felszeletelt gyömbért, borsot, szegfűszeget és a csillagánizst. Sózzuk meg és főzzük 20 percig. A csirke jól megpuhult, vegyük ki és tegyük félre, amíg szűrőn átpaszírozzuk a levest egy másik fazékba. Ezután tegyük a levesbe a felszeletelt szárzellert és a felkarikázott bébikukoricát és újhagymát. Addig főzzük, amíg a kukorica megfő benne, de inkább roppanós legyen. Ekkor tegyük bele a rizstésztát és 2 percig forraljuk. A húst vékony szeletekre vágjuk és a reszelt sárgarépával együtt hozzáadjuk a leveshez. Ezzel már csak 1 percig forraljuk és a végén aprított korianderrel szórjuk meg a tetejét. Merjük tálkálba a levest és azonnal tálaljuk. Nagyon laktató és eszméletlen jó!  
Mindenkinek ajánlom, mert enni jó..........

Nincsenek megjegyzések: