2015. július 18., szombat

Tortilla padlizsánnal és quinoával


Ha valami nem csak  finom, hanem még egészséges is, az a quinoa. Paradicsomos padlizsán raguval megbolondítva, az egyszerűen  mennyei. Ha pedig mindez sült tortillán van tálalva, az már maga a mennyország....



Hozzávalók:

  • 1 db közepes padlizsán                   
  • 1 db kisebb pak choi
  • 1 reszelt sárgarépa
  • 1 csokor koriander
  • 1 db szárzeller
  • 4-5 db póréhagyma karika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1 db paradicsompüré
  • 1 tk római kömény
  • 100 gr quinoa
  • bébispenót, paradicsom
  • olíva olaj, só, bors ,tortilla


  



Elkészítés:
A quinoát jól átmossuk egy szitában, majd forró olajon megfuttatjuk és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk borsozzuk, 15 perc alatt készre főzzük. A padlizsánt felkockázzuk a pak choi szárával és olívaolajon megsütjük egy serpenyőben. A sárgarépát lereszeljük a koriandert és a pak choi levelét felaprítjuk, és a póréval együtt a serpenyőbe dobjuk és tovább pirítjuk. Pár perc múlva belekanalazzuk a paradicsompürét. Átkeverjük, a citrom levével és reszelt héjával  és 1 dl vízzel felöntjük. Fűszerezzük a köménnyel a sóval és borssal, majd a legvégén a zúzott fokhagymával. Hozzákeverjük a quinoát. A sütőben közben ropogósra sütjük a tortillát. Tálaláskor a tortillára friss koriandert bébispenótot teszünk, erre halmozzuk a zöldséges ragut és a végén a tetejét is megszórjuk vágott korianderrel, majd néhány szelet friss paradicsom karikával díszítjük.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek...

Nincsenek megjegyzések: