Így lett 2-3 receptből egy negyedik, amit nyugodt szívvel ajánlok kipróbálásra nektek is, mert eszméletlen fincsi lett. Íme az én variációm:
Hozzávalók:
- 40 dkg sárga mini cukkini (4 db)
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 15 dkg darált dió (vagy dejó )
- 1 ek fahéj
- 2 ek keserű kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 2,5 dl olaj
- 4 db tojás
- csipet só
Krémhez:
- 250 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, kakaóport, fahéjat és a sót. Egy keverőtálban tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosítjuk egy kézi robotgép segítségével.Óvatosan beleszórjuk a diót és tovább keverjük, majd hozzáadagoljuk az olajat. Ezután beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és jól eldolgozzuk a masszában. A legvégén pedig kanalanként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket. Egy 20x33 cm-es tepsit kivajaztam és liszteztem, beleöntöttem a masszát és 180 C°-os előmelegített sütőben 40 percig sütöttem. Amíg a tészta kihűlt, addig elkészítettem a krémet. A mascarponét habosra kevertem a porcukorral, a reszelt citrom héjával és a levével. A tésztát félbevágtam és az alsó lapot megkentem a krémmel. Ráhelyeztem a felső lapot és és elkészítettem a mázat. A porcukrot egy edényben a tűzhelyre tettem és a citromléval összemelegítettem. Ezt a folyékony citromos mázt a sütemény tetejére csurgattam és egy széles késsel egyenletesen elkentem. Ez után a hűtőben várt a sorára, hogy a fenséges ebédet megkoronázhassa. Nagy kockákra szeletelve tálaltam a kávé mellé.
Hmmmm......ez jól esett,
mert enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése