2011. november 13., vasárnap

Laskagombás padlizsánragu, csirkével és pitával

Most egy olyan receptet osztok meg veletek, ami nagyon hamar és könnyen elkészíthető, mégis egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet.Egyszerűen fenséges, akár még vendégek fogadására is alkalmas.

 
Hozzávalók:
  • 1 csirkemell filézve
  • 20 dkg laskagomba
  • 20 dkg padlizsán
  • 100 ml tejszín
  • petrezselyem, bazsalikom
  • só, bors, kakukkfű, olaj
  • olasz fűszerkeverék
  • (ázsiai bolt)

Elkészítés:A laskát és a padlizsánt felkockázom, olajon megpirítom  és hozzáadom a felaprított zöld fűszereket. Tovább kavargatom, majd felöntöm 200 ml alaplével, vagy vízzel. Sózom, borsozom és 20 perc alatt készre párolom. Elforralom a levét és felöntöm 100 ml tejszínnel. A csirkét felszeletelem és befűszerezem az olasz keverékkel. Forró olajon megsütöm pár perc alatt mindkét oldalát. A pitát elkészítem, (ha készen vett pita van otthon, akkor teflon edényben mindkét oldalát megpirítom) cikkekre szeletelem és tálalok. Mennyei ízek......

Nincsenek megjegyzések: