2011. március 27., vasárnap

Újragondolt rakott kel

Szeretek kísérletezni a formákkal, az ízekkel, és szeretem a nem szokványos, sőt szinte bizarr kompozíciókat. Szeretem újragondolni a már megszokott és jól bevált kedvenceinket, és valami teljesen más formában előadni. Természetesen a hozzávalókat, az alkotó elemeket nem változtatom meg, így az íz a régi ismerős a látvány pedig a nem várt idegen. E két dolog kombinációja miatt lesz a recept a sajátom, mert hozzátettem valamit, amitől csak az enyém….

Hozzávalók:
  • 12 db kelbimbó
  • 12 szelet füstölt sonka, vagy bacon
  • 20 dkg rizs
  • 40 dkg csirkemell darálva
  • (bármilyen hús megfelel, nekem ez volt itthon)
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj, ételízesítő, sütő margarin
  • tejföl vagy tejszín, tojás, bors, 
  • szerecsendió, só
  • 12 személyes muffin sütő

Elkészítés:
 A rizst megfőzöm, a darált húst olajon és vöröshagymán megpirítom, majd fölöntöm vízzel, vagy alaplével és készre főzöm. A muffin formát kivajazom és mindegyikbe egy-egy sonkát teszek. Erre jön a rizs, majd a húsos ragu. Végül a megpárolt kelbimbókat félbe vágom és mindegyik  muffin tetejére ráültetek két felet. Az egészet meglocsolom tejföl vagy tejszín,  tojással,borssal, sóval összekevert elegyével és a sütőbe tolom kb. 30 percre, és 180 C °-on készre sütöm.

Ízlésesen tálalom, és már eszem is,
                                                           mert enni jó!

4 megjegyzés:

  1. ez egész jó ötlet, mármint a muffin formában való sütés...
    bár, én a cserépre gondoltam, vettem 3db mini virágcserepet és abban...

    VálaszTörlés
  2. kíváncsi vagyok, hogy a virágcserépben milyen lesz...
    ma újra gondolt rakott krumplit csinálok, és szuflé formában sütöm meg. Ha van kedved próbáld ki azt is.

    VálaszTörlés
  3. egyenlőre idő hiányában, hagyományosan jénaiban készült el... :) majd egy nyugodtabb időszakban, mikor csak én bitorlom a konyhát, akkor kísérletezek.. ez vmikor jövő hét... :)

    VálaszTörlés
  4. feltettem a rakott burgonya szuflét, tényleg isteni lett. jövő hétvége már húsvét...rengeteg ötletem van, csak győzzem megvalósítani...várlak a "virtuális konyhámban" :-)

    VálaszTörlés